poštovní holubi


Nákup nových posil do chovu

09.08.2013 08:30

Ve středu 7.8.2013 jsme uskutečnili plánovaný holubářský výlet, v rámci kterého jsme domů přivezli nové posily do chovu. Prvním cílem cesty byly Lažany v okrese Pardubice, kde holubaří Mistr OS Pardubice Honza Filipi. Po příjezdu jsme hned začali probírat jeho holuby a to jak v ruce, tak slovně. A že se bylo na co dívat. Na holubnících jsme strávili asi 2 hodinky a museli jsme se rozloučit, protože jsme byli limitováni časem a museli jsme spěchat dále. Od Honzy jsme si pořídili holubičku z křížení "Bělooký Hermes" Marka Skrbka a "Tonja" (dcera Toniho) Luboše Kubáčka. Myslím, že z obou stran se jedná o TOP kvalitu dvou špičkových holubníků, takže si od této holubičky právem dost slibujeme. Ještě je zde domluveno jedno holoubě a to z "Hebberechta 556" a "Bossy Giantky" od Marka Skrbka, tedy dlouhotraťová krev. Těšíme se.

Další zastávkou byl holubník 1. vicemistra OS Haná Franty Hradila. Tady jsme viděli zase typově trošku jiné holuby, zejména pokud se jednalo o "Březiny" a potomky jejich páření. Franta má opravdu vyrovnaný chov, perfektně mu vyšlo páření "Březinů" a holubů Luboše Kubáčka. Také tady se naše oči měly na co dívat. Byli jsme nadšeni. Kdyby Franta nespěchal na schůzi výboru OS Haná, tak by jsme holubařili dál, ale nedá se, povinnosti jsou povinnosti. Tady jsme získali dvě, vlastně tři holoubata. Jedno je z páření holubů MVDr. Polášků, tedy krev Verhellen x Fabry, další pak z holubů Luboše Kubáčka a to páření Hebberecht/V.H.Uyterhoeven x dcera holubice "Darling", která je dcerou superchovného "Kolera"a sama zaletěla špičkově např. Mayen,Fankfurt. Třetím holoubětem, které bylo sice získáno pro našeho otce, ale bude u nás v chovném oddělení, je opět z holubů Luboše Kubáčka. Je zde zastoupena jedna z nejlepších jeho krví, jedná se totiž o vnuka "Toniho" a z druhé strany pravnuka "Kolera", takže tady není co dodávat...

Věříme, že všechny nové posily budou opravdu posilami v pravém slova smyslu a už se těšíme, jak se nám poštěstí v jejich zařazení do chovu.

—————

Zpět